APK

HDR CARCENTER ONDERHOUD & SCHADEHERSTEL

APK

 Sinds de APK-keuring is ingevoerd, gaat de veiligheid op de Europese wegen snel vooruit. Ook het milieu profiteert hiervan. Remmen, banden, verlichting en andere vitale onderdelen worden bij een APK gecontroleerd. HDR-Carcenter heeft zijn eigen APK-Keurmeester in dienst.

De APK-keuring is in 1985 ingevoerd in Nederland. In Nederland worden relatief weinig auto’s afgekeurd bij een APK-keuring. Dit komt omdat 71% van alle APK-keuring tegelijk worden gedaan met een onderhoudsbeurt. Eventuele mankementen worden dan meteen gerepareerd en hoeven niet meer tot afkeur te leiden.

Wanneer uw auto APK gekeurd dient te worden ben u bij HDR-Carcenter aan het juiste adres. Wij zijn een RDW erkend APK keuringstation voor zowel Diesel als Benzinevoertuigen. Een APK-keuring kost bij ons € 35,00 voor een Dieselvoertuig komt daar nog € 20,00 bij, dit voor de roetmeting die wordt gedaan. Bij ons wordt er streng gekeken naar een APK. Uiteindelijk gaat het om uw veiligheid. Tevens kunt u zien wat de technische status is van uw auto. Dit is op lange termijn gunstig van uw portemonnee, omdat u de eventuele mankementen bijtijds kan laten verhelpen. Bij een afkeur adviseren wij u direct welke onderdelen er vervangen dienen te worden.

De volgende onderdelen worden bij een APK gekeurd:
Verkeersveiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting,verlichting en carrosserie
Milieu: uitlaatgassen, roetmeting, viergasmeting
Algemeen: het voertuigbewijs, voertuigenidentificatienummer en de gebruikte brandstof

Recentelijk zijn de regels voor de APK aangepast. De intervallen zijn herbekeken. Zo wordt er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen Diesel- en benzinevoertuigen. Ook heeft de datum van eerste toelating ( wanneer de auto op kenteken is gezet ), een grotere invloed op het tijdstip van APK-keuring. Hieronder vindt u de tabel van het RDW, waarin u precies terug kunt zien hoe het zit met de nieuwe regels.

Personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen (<3.500 kg)
Brandstof
Wanneer keuren?
Datum eerste toelating na 1 januari
Benzine en/of elektromotor
Eerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar.
 
Diesel, gas of anders (evt. in combinatie met elektrisch)
Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Datum eerste toelating vóór 1 januari 2005
Alle
Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Voertuig 30 jaar of ouder
Alle
Eens per 2 jaar APK
Datum eerste toelating vóór 1 januari 1960
Alle
Geen APK-plicht